Poesia
CARPE DIEMME (FORMA DIALETTALE)
“Carpe diem disse il Poeta Orazio”
Pigliete ù jurn bbune quann l’haje
Ca mene t l’aspitt e haje nu uaje,
Nu murs bbune e nu rezzole d vene
Smezzann pure la vott d la cantene,
Abbind t quann t sint stracque
E nun t’accuntentà d pane e acque,
La ser’ v facete nu cutturidd
Se jè fatt afort cu nu mericanidd,
Suppressat, furmagg e nucellene
Cibb sanizz e tu t sint chiene,
Acchè serv a fè u superb quann’ aia morè
St ccose so meglie subbit a capi,
Si vù tre nnante la vete p c’intann
All’aut munn veje ch tutt i pann.