Faiddi ri dispiaciri (Faville di dispiaceri)

Ogni ghjornu rrisettu cuntentu i miensuli
ri sta granni bbibblioteca ca ieni a vita
(Ogni giorno rassetto contento gli scaffali
di questa biblioteca che è la vita)

e 'nsiemmula e tanti cunti d'amuri
ci lieggiu i suffirenzi ri tanti puoviri cristi
(e assieme ai tanti racconti d'amore
leggo delle sofferenze di tanti poveri cristi)

miserabbili e accattuni
(miserabili e accattoni)

E scuossi tagghenti chini ri dulura
subbitu m'avvampanu i carni
(E brividi taglienti cosparsi di dolore
subito mi avvampano la pelle)

finu a bbruciarimi tuttu
(fino a bruciarmi del tutto)

Minni vulissi scappari prestu d'i sta vita
pi jriminni a passiari 'nte strati ra me fantasia
(Vorrei scappare presto da questa vita
per andarmene a passeggiare per le strade della mia fantasia)

puru si sunnu chini ri turmentu e ri silenziu
(pure se sono colme di tormento e di silenzio)

a cummattiri sulu chi me pinzera
e accussi putiri campari cchiù filici
(a contrastare solo con i miei pensieri
e così poter vivere più felice)

E 'nutirmenti cercu rintra i negghi ra me testa
a to facci ridenti
(E inutilmente cerco tra le nebbie che ho nella testa il tuo viso sorridente)

splinnenti di luci mmensa
(splendente d'immensa luce)

dispirata spiranza rintr'o scuru ra me menti
(disperata speranza nel buio della mia mente)
.
Cesare Moceo poeta di Cefalù
Destierodoc @ Tutti i diritti riservatiAltro...