Fiaba
Zavatando su pe’l monte
son finido fra le sconte
e ghe iera un panorama
no so come che’l se ciama
Dentro el bosco
schivo i ragi
de ‘sto sol
che ‘ssai me abaglia
vedo in fondo una caseta
ma la strada se fa streta
Lasso orme sula neve
coi scarponi po’ sprofondo
manca solo Biancaneve
che me giri tuto i tondo
Rivo a bater sula prota
e se senti confusion
mi sbadiglio che go sono
riva verzerme un barbon
“Prego vien a riscaldarte
chi te son? no te conosso
un bel piato de minestra
go de ofrirte
altro no posso”
El veceto che me conta
tante storie de montagna
e ‘sto piato ‘ncora caldo
qua con mi el se lo magna
“Me son perso
dove son….?”
“Ti no sta preocuparte
sera i oci e in canton
prova pian a indormenzarte….”
Dito fato me distiro
e me rodolo pe’l leto
fin che casco zo’ per tera
sveio tuti tropo gheto
Iero fiol mi quela volta
casa mia che me sognavo
una fiaba nela note
de Nadal mi me vedevo
Coro e vardo in finestra
tante luci e qualche fioco
e la zo’ su una panchina
el veceto barba bianca
Lu’ saluda e no i lo vedi
meto subito le braghe
no lo varda più nissun
coro in strada per vederlo
che lo abraci almeno un
El xe za’ svolado via
sule zime de quei monti
de quel giorno questa fiaba
ghe go dito proprio a tanti
perché el vecio co la barba
se no go sognado mal
iera lù Babo Nadal….