Gratis

‘A vita mia non m’é mai stata amica.
‘Ncoppa ‘a sta seggia tutte ll’ore meie sò passate
pensanne e ripensanne chi sò stato,
che m’aspetta, che mai vurria e sarà.

‘A troppo tiempo aspetto na carezza,
nu poco ‘è sentimento scanusciuto,
ca  pozzo sentì dinto assai sincero
ma che mai nisciuno m’ha saputo dà.

Aiere me sò ditto: basta!
E p’‘o viale scuro songo juto.
E proprio ‘mponta a tutto chello scuro
na lengua ‘e fuoco aggio visto ‘e lampeggià.

Tremmanne e c’‘o ll’uocchie tutte ‘nvuse
aggio allungato ‘a mano cercanno cumpagnia.
Ma dinto ‘o scuro na carezza aggio sentuto
e po’... chello che nun me scurdarraggio chiù.

Turnanno ‘n terra, ma c’‘o core ancora ‘ncielo,
avrie vuluto subeto puté saldà sto cunto,
ma pur’ Essa c’‘o ll’uocchie chine e lacrime
m’ha ditto: ‐No! T’accumpagno e cà nun torno chiù ‐.

BEGA, luglio 2005