L'attore
Dint’ ‘o chirchio assai allummato
justo ‘miezzo ‘o palcoscenico,
con ardore e sentimento
dai il meglio di te stesso.
Ti cimenti, ti trasformi,
mo sorridi, mo t’arragge;
quacche vote t’addenucchie
ate vote tu ti esalti.
Ti commuovi pe’ fà chiagnere,
fai na smorfia pe’ fà ridere,
ogni pausa n’applauso
e sotto ‘e baffi t’arrecrie.
Tu si ‘o masto d’ ‘o spettacolo,
si nu grande tiatrante;
hai successo d’ogni sorta,
si richiesto ed apprezzato.
Ma!!!....
Si tu scinne ‘a ll’oco ‘ncoppa,
pe’ piacere, nun fà ‘o fesso.
Cà nun stamme chiù ‘o tiatro,
nun c’è chiù ‘o palcuscenico.
Chesta è tutta nata storia.
Qua si ride si pazzie.
Si fai ‘o fesso o l’incosciente,
cà se chiagne overamente.
BEGA 09/10/2003