Mambita

Mambita eti nu vasu
chinu di fiuri mprufumati
prima era na botti vacanti
poi è rrivatu ttanuta
e l'enchiuta...
bedda mia comm'era mazza
non si mantinia tisa
viti ci sinti capaci cu la asi moi
pì quantu pisa
li mani tolunu dopu tant'anni
sontu rugosi e cu li caddi
non s'è risparmiata mai
cu cresci sti belli fiuri
la vita v'è dunato 
non vi scurdati mai
ca è tiempo d'appassire
puru li pesciu uai.