Miseria o nobiltà

C'è tanta gente che predica bene
e razzola male e ciò che dice
è il contrario di quello che pensa.
‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐
Quannu u iornu agghiorna,
agghiorna pi tutti;
quannu u suli affaccia,
affaccia pi tutti
e quannu quarìa,
quarìa a tutti;
accussi dicevanu l'antichi !
Forsi l'antichi avevanu tortu ?
Io' nun ci criu,
u me suli quannu spunta 
è bellu splendenti
e mi quarìa sempri
picchi già trova
lu me cori cavuru e
li me' pinsèri sinceri;
u vostru, forsi è suli favusu,
ca pi quariarivi
av'a squagghiari prima
u ghiacciu c'aviti 'nto cori
e dintra 'a testa,
e dopu,sulu dopu,
vi quarìa pi pietà
e misericordia. 
Secunnu mia aviti
cchiù miseria ca nobiltà.

cesaremoceo