Poesia
'O cecato
Addo’ stive??
Te steve aspettanne…
E’ nu sacco ‘e tiempo ca te penso
Sento l’addore tuoio.
Dint’e suonne t’aggiu visto
E m’addumannavo: Ma Quanne??
E mò staje ccà.
Nun c’è vuluto niente,
T’aggio riconosciuta d’int ‘a nu mumento.
E’ bastata ‘na parola
E finalmente, sò fernute ‘e turmiente.
Mò sì, ca me sento comme a ‘llate
Nun tengo cchiù bisogno ‘e niente,
Mò c’Ammore pure pe mè è arrivato
Sò cuntento, e
Veche cu ll’uocchie tuoje
Tutto chello ca me sta attuorno
’A vita nunn’è cchiù nera,
Pecchè nun me sento cchiù cecato.