'O primmo Ammore
Steve llà,
appuggiato a chella machina,
e parlavo cu 'e cumpagne 'e scola.
Cammenanno me guardaste,
te fermaste
e me veniste a salutà.
Ddoie resate d'int 'a classe
'na partita 'e bowling e 'na pizza,
era marzo e ce fuje 'o primme vaso.
'A lotta cu 'e famiglie
fujette d'a casa pe' venì addu te
e sta 'na semmana assieme.
Eppure 'a primma vota
ca addiventajeme 'na cosa sola
forse ancora t'a puorte d'int 'o core.
Te sì pigliata quacche mese d'a vita mia;
m'haje fatte pruvà p'a primma vota ammore
ma pure 'o primme dulore.
Quando 'o core se spacca a metà
e nun saje comme se fa a continuà.
T'aspettaje n'estate sana sana
ma tu nun sì turnata,
e aggio abbandunato 'o pensiere tuoje.
Tuccato 'o funno poi, me sò aizato
Quando accumminciaste a me gira attuorno n'ata vota
ormai t'avevo capito
e me levaie ddoie pretelle a d'int e scarpe
Nun facive pè me.
E' stato bello, ma non puteva jì annanze
E mò sò cuntento accussì