Poesia
'O Sulitario
E’ sempe stata
na passione travolgente
‘a partitella.
Nun m’è mai mancata
e assieme ‘a chiù bella cumpagnia
‘e notte sane
so passate ‘a ghiuorne,
ca voglia pazza
‘e fa turnà ‘a nuttata.
Ho tiempo pò è vulato.
C’ ‘o ll’anne
sta passione s’è ammusciata
e dormo notte e ghiuorne,
sunnanne ‘e partetelle d’‘o passato.
Me vene quacche vota ‘o desiderio
‘e fà nu sulitario
ma po ‘nce penso:
‐ si manc’ isso me riesce
’nce rummanco comm’ ‘e fesso ‐.
BEGA 09/06/95