Vecchiu purpitieddu

Sobbra na varca
sbattutu ann' angulicieuddu
stava nu vecchiu purpitieddu
e mi uardava cu do uecchi
ca nd' annu vistu di cosi
ntra la vita sua e
paria n'ommu maturu
unu di quiddi ca la sapi longa assai
e ca puru ch'è vissutu
non s'indi faci iabbo cu nisciunu
e alla fini di li cunti si gira
uarda andretu
e metti tuttu sobbra la vilanza
li cosi giusti e sbagliati
e puru l'infurrati
quandu è finito di pisari
cu l'esami di cuscienza ca s'è pututu ripassari
DICI...
ci mi l'è fatta fari giacchè mann'a mangiari.