A luna

Luna russa...
Quantu si bbella 
Com’e so’ mussa

Luna raggianti...
Tuttu ‘ddhuci
Mala pi’ spasimanti

Luna tunda...
Grazii a ‘ttìa
Nuddhu s’ffunda

Lun’a ‘nchjianari...
‘A curpa è ‘a tua
Smanìunu ì lupi minari

Lun‘a calari...
Fini d’a to’ curpa
Nenti lupi minari

Luna ‘ccuppata...
Pi’ nnenti piaci
Nd'dici bbrutta jurnata

Luna menza ianca...
Mai t'vitti
‘A rima allura mi manca