Addio Pino

Aggio capito ra tempo
che a' morte accusí é...
Ingràt ca' arrivà sempe
a cobràr o' contò
L'aggio saputo sempe,
tantu ca' nun me sorprènd,
Ma oggì, teng o' core griggiò
perchè l a mortè a portàt
o' contò ad na' partè
ro' mie core
Napule oggi sta e' luttò,
nun ci song piú e' colorì,
o' cielò grigiò ra tristezzà.
Oggi aie perzo nu' altrò figlie
ca' te ha amatò.
C verimm Pinuzzò,
salutàc a Massimìn
ca' sàrá felicè
e' cantàr cu te
a' 'ncoppa o' cielò.