Stuta 'sti cannili (Spegni queste candele)

Ciuscia forti
stuta ‘sti cannili.
‘N autru annu partiu
e nuddu sapi unni annau.
Ma tu u voi scuddari
picchì ogni misi
tu senti incoddu pisari.
Ciuscia i cannili
ma a nuddu
nun ci fari cuntari
cusì puru st’annu
chi ssì cchiù figghiola
a tutti l’amici
ci poi ‘mbrugghiari.

Soffia forte
spegni queste candele.
Un altro anno è partito
e nessuno sa dove è andato.
Ma tu vuoi scordarlo
perché ogni mese
lo senti addosso pesare.
Soffia le candele
ma a nessuno
falle contare
Così anche quest’anno
che sei più giovane
a tutti gli amici
puoi raccontare.